top of page

Ájurvédikus Életmód Mentor Program

Segítséggel könnyebb és gyorsabb

A KONCEPCIÓ

A Mentor Program célja az, hogy az általános ismereteken túl az Ájurvéda rendszerét a te egyéni állapotodra szabjuk, arra alkalmazzuk. Erre szolgál a 60 órás privát konzultáció.

A Programmal egy folyamatot indítunk el, amely az ismeretszerzésen túl önmegismerésről, belső munkáról, elfogadásról, türelemről is fog szólni, mert olyan változtatásokra törekszünk, melyek hosszú távon fenntarthatóak.

Kinek szól a mentor program?

Neked, ha érdekel az Ájurvéda holisztikus rendszere és szeretnéd azt beépíteni a mindennapjaidba, hogy megtaláld az egyensúlyod, DE:

 • bármilyen okból csak egyéni tempóban tudsz haladni

 • nincs időd a kísérletezésre, évekig tartó önképzésre, hogy átlásd a rendszert

 • nem látod még át a rendszert, de jó volna belekezdeni  

 • szükséged van valakire, aki motivál, támogat és fókuszban tart

 • az általánosításoknál sokkal tovább mennél

 • egyéni körülményeid vannak (egészségügyi, családi, munka)

 • a kereteket te szeretnéd megszabni

 • nem elégszel meg a tyúklépésekkel, és ha már változtatásra szánod el magad, akkor szeretnéd azt teljes egészében végig vinni

Nem neked szól, ha:

 • Egyensúlyban és harmóniában élsz.

 • Gyorsan szeretnéd elérni a célod legyen az gyógyulás vagy külső-belső egyensúly , mert az egyensúly elérése egy folyamat, ami egyéntől függően változó hosszúságú lehet.

 • Keresel valakit, aki meggyógyít, megváltoztat. Ez a munka itt rád vár, a gyógyító te leszel, én irányt mutatok, támogatlak.

 • Nem tudsz/akarsz időt szánni a folyamatnak.

 • Nem vagy kész arra, hogy a folyamat során felszínre kerülő "rögökkel" foglalkozz.

Mit tartalmaz a program?

A 6 hónap alatt (kb ennyi idő kell a változások megalapozódásához) beépítjük a mindennapjaidba az Ájurvédát 6 fő lépcsőfokon keresztül:

 1. Elsajátítjuk vagy átvesszük az Ájurvéda alapjait kifejezett hangsúllyal az elemekre és a dósákra. Megtanulod, hogyan figyeld meg ezek jelenlétét és hatásait magadon és a téged körülvevő világban.

 2. Kialakítjuk a számodra legmegfelelőbb napi és szezonális ritmust az Ájurvéda irányelveit figyelembe véve. (Dinacharya, Rituacharya)

 3. Megismerkedsz az Ágni (emésztő tűz) fogalmával és annak működésével a testedben. Megtanulsz Ájurvédikus módon ételeket készíteni (Rasa, Vípaka, Vírya), párosítani, játszani a 6 ízzel, fűszerekkel, friss és szezonális hazai hozzávalókkal, hogy az Ágni optimális működését biztosítsuk. Ennek alapján újra gondoljuk a kedvenc ételeidet és újakat is tanulunk. Képes leszel az egyensúlytalanságodhoz igazítani az alap ételt és anélkül, hogy külön főznél, a család többi tagját is egészségesen jóllakatni.

 4. A fizikai testtel is foglalkozunk, mivel az izomzat és a kötőszövet ugyanúgy magában hordozza az egyensúlytalanság lenyomatait, mint a belső szervek működése vagy az elme. Strukturális integráció keretében megtanuljuk felismerni testi mintáinkat, határainkat és úgy mozogni, hogy azzal oldjuk a mintákat és gyengéden feszegessük a határainkat, ezzel utat nyitva a megfelelő energiaáramlásnak. Készítünk számodra egy személyre szabott mozgássorozatot jóga ászanák segítségével, ami pontosan ezt a célt fogja szolgálni. A folyamat részeként elsajátítod a szezonális jóga gyakorlás alapjait is.

 5. Az alvás és relaxáció az Ájurvéda rendszerében is kiemelkedő szerepet kap, hiszen ekkor történnek helyreállító folyamataink, ill. a mentális egyensúly megtartásában/helyreállításában is kiemelkedő szerepet kap. Légzésgyakorlatokat, koncentrációs, relaxációs és meditációs gyakorlatokat és az önmasszírozást alkalmazva létrehozunk számodra egy olyan eszköztárat, amihez bármikor hozzáférsz, mikor lazításra, pihenésre, stresszoldásra van szükséged, hogy az alvásod valóban a rekreációt szolgálja.

 6. Az utolsó lépcsőfok pedig a bőrápolás. A bőr, mint legnagyobb felvevő szervünk nagy szerepet kap a méregtelenítésben és a test táplálásában is. "Csak azt kend magadra, amit meg is ennél" - szól a mondás, hiszen amit a bőrünkre kenünk, az bekerül a szervezetünkbe, pont úgy, mint az elfogyasztott étel. Éppen ezért része a programnak az alap Ájurvédikus testápolási ismeretek arról, hogy mit, mikor és hogyan használj, nem csak a bőröd, de a teljes lényed egészsége és egyensúlya érdekében.

   

+1. A fenti, látszólag inkább testre ható irányelvek alkalmazásán keresztül elindul egy belső folyamat is, melynek részeként jobban megismerjük magunkat kívülről, belülről. Objektívebben látjuk erősségeinket és gyengeségeinket, ami elfogadóbbá, megértőbbé tesz minket másokkal szemben is. Mindemellett pedig közelebb kerülünk a természeteshez, ezzel a természethez, annak energiájához, ami a belső béke létrejöttének alapja is.

 Ájurvédikus Életmód Mentor Program

 

Tartalma:

 • 60 óra privát konzultáció (kétharmada az első három hónapban történik, egyharmada pedig az utolsó háromban előre egyeztetett időpontokban).

 • Az Ájurvéda Alapjai jegyzet 80+ dósa specifikus recept gyűjteménnyel (folyamatosan bővül).

 • Egy szezonális napirend tervezet.

 • Lista a szezonális alapanyagokról, ízükről, energetikai hatásukról és párosításokról.

 • Személyre szabott jóga ászana gyakorlatsor, légzésgyakorlatsor és egy kiválasztott koncentrációs-meditációs-relaxációs gyakorlat rögzített változata is.

 • Összegzés a testápolási ismeretekről, útmutató a házilag egyszerűen elkészíthető ápoló anyaghoz.

Bónusz:

 1. Ájurvédikus Főzőklub tagság egy évre (értéke 120 000 Huf)

 2. Ájurvédikus Életmód Alapismeretek Privát Facebook Csoport örökös tagság, mely segít, hogy a hat hónap letelte után is átismételhesd az alapokat illetve érdekességről, új információkról olvass, értesülj (értéke 12500 Huf)

 3. Hozzáférés az online, előre rögzített dósa specifikus jóga és a Pránájáma alapok légzésgyakorlat tárhoz és részvételi lehetőség a hat hónap alatt heti egy élő online jóga órán (értéke 40 000 Huf).

Felárért választható extrák (az árakat a pontos igények egyeztetése után tudom megadni):

 • asztrológiai konzultáció

 • saját, egyénre szabott málá - füzér féldrágakövekből

 • gyógynövény alapismeretek konzultáció

A program kedvezményes induló ára 249 900 Huf (havi részletfizetés lehetséges). Három havonta egy fő (max kettő, ha pár) felvétele lehetséges.

Aki már elvégezte az Ájurvéda Start vagy Start+ tanfolyamok egyikét, az 10% engedményt kap az árból.

bottom of page